Domů Pokročilý akumulátorový střídač ABB REACT napájí a řídí chytré domácnosti

Pokročilý akumulátorový střídač ABB REACT napájí a řídí chytré domácnosti

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Středa, 30. listopad 2016

ABB_REACT_dokaze_uchovavat_solarni_energii_pro_pozdejsi0D0A_vyuzitiValdarno, Itálie/ Mnichov, Německo, 24. listopadu 2016 – Moderní chytré domácnosti jsou dnes plné inteligentních zařízení, která spolu komunikují a spolupracují prostřednictvím internetu věcí a lidem tak usnadňují život. Koncept propojené domácnosti dále rozvíjí akumulátorový střídač ABB REACT, a to pomocí pokročilých systémů pro řízení a ukládání energie.

REACT je důmyslný jednofázový střídač se jmenovitým výkonem 3,6 kW a 4,6 kW a s bohatou funkční výbavou. Obsahuje modulární systém lithium-iontových akumulátorů, který lze rozšířit v pásmu od 2 do 6 kWh. Má dvojitý vstup pro sledovač bodu maximálního výkonu (2 MPPT) pro vysokou účinnost výroby elektrické energie. Dále je vybaven čtyřmi výstupy s integrovaným řízením výkonu pro obsluhu zařízení a jedním pomocným výstupem pro záložní napájení v případě výpadku.

Střídač REACT podporuje chytrou domácnost dvěma hlavními způsoby. Při celkové integraci chytré domácnosti tento střídač v přímé spolupráci s domácím automatizačním systémem ABB Free@Home napájí a nastavuje osvětlení, topení, klimatizaci, zabezpečovací systémy a mnohá další domácí zařízení, a to přes nástěnný ovladač, chytré zařízení (smartphone, tablet) nebo webový prohlížeč. U všech chytrých zařízení lze přednastavit „scény“, pomocí kterých je možné okamžitě změnit vzhled dané místnosti i prostředí v ní.

U jednodušších aplikací je možné na střídači REACT naprogramovat integrované výstupy pro řízení zátěže k napájení čtyř různých spotřebičů pomocí algoritmu, který dovoluje provoz v určitých časových úsecích nebo v případě nadbytku vyrobené solární energie. Pomocí těchto programů pro zvýšení energetické efektivnosti je možné navýšit spotřebu z vlastní fotovoltaiky až o 25 % oproti standardnímu fotovoltaickému střídači.

V případě výpadku elektřiny pomocný záložní výstup zajišťuje spotřebiteli plynulé zásobování elektrickou energií, neboť umožňuje napájení o výkonu až 3 kW z fotovoltaických panelů nebo akumulované energie.

ABB_REACT_podporuje_koncept_pripojene_domacnostiFunkce spojené s chytrou domácností umožňuje integrovaný Wi-Fi záznamník dat střídače REACT, který obsahuje webový server. Pomocí přístupu přes aplikaci MyReact pro chytré zařízení nebo přes webový prohlížeč může spotřebitel monitorovat střídač REACT a jeho aktuální zatížení. Těm, kdo instalují solární zařízení, umožňuje střídač velmi snadnou montáž. Navíc se vyznačuje kompaktními rozměry a umožňuje snadné bezdrátové uvedení do provozu.

Díky modulárnímu akumulátoru Li-ion 2–6kWh dokáže střídač REACT uchovávat přebytečnou solární energii pro pozdější využití. To spotřebiteli snižuje náklady na energii i jeho závislost na napájení ze sítě ve špičce, kdy obvykle platí vyšší tarify za elektřinu. Výsledkem je zároveň výrazně vyšší soběstačnost a spotřeba z vlastních zdrojů, což ocení zejména spotřebitelé, kteří usilují o hospodárné a ekologické zásobování domácnosti elektrickou energií.

Více informací o střídači REACT najdete na abb.com/REACT.

 

Články na podobné téma

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky