Domů

Žádný kompromis v záležitostech bezpečnosti

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Napsal uživatel redakce Etm   
Středa, 06. leden 2010

systemotronic_bezpecnost_titlNové bezpečnostní senzory skýtají potenciál pro úsporu nákladů.Vývoj nového výrobku se provádí ve firmě Pilz neustále tak, aby bylo respektováno hledisko poskytnout uživateli vyšší možnost využití a vyšší užitek. Je brán zřetel rovněž na hospodárnost s ohledem na vynaložené prostředky za výrobek. Odpovídající potenciál lze nalézt u každého výrobku a je jedno, jaké jsou rozměry výrobku, malé nebo velké. Nové kompaktní bezpečnostní spínače od firmy Pilz jsou malé a přitom nabízejí bezpečnost s nejvyšší ochranou při manipulaci za nízkou cenu.

systemotronic_bezpecnost_2
Obr. 1: Bezpečnostní spínač PSENmag - nejvyšší bezpečnost za nízkou cenu

Výrobky - zcela obecně řečeno - jsou stále menší. Miniaturizace je trendem. Bezdotykové magnetické bezpečnostní spínače PSENmag od firmy Pilz přesvědčily od začátku svou malou konstrukcí. Ony hlídají polohu a stav pohyblivých ochranných zařízení, a to také tam, kde dochází k silnému znečištění, nebo tam, kde je nutno splňovat vysoké hygienické požadavky a předpisy. Na tom se také s novou generací nic nemění. Nové jsou vzdálenosti při spínání od 3 nebo 10 mm, jakož přídavný hlásicí kontakt s LED diodou. Stejně tak malé, jako bezpečnostní spínače PSENmag, se představují nyní také bezdotykové kódované bezpečnostní spínače PSENcode : kódovaný bezpečnostní spínač včetně kompletní elektroniky a s bezpečnostními polovodičovými výstupy. Vývoj ve firmě Pilz se zdařil - technologie odpovídače umožňuje zabudování v tom stejném pouzdře jako PSENmag - s nejvyšší ochranou při manipulaci.

Flexibilní montáž

Bezpečnostní spínače lze volitelně připojit přes zásuvkové zapojení nebo uzpůsobený kabel podle druhu ochrany IP69K. Nadále umožňují nejen senzory, ale také ovládací prvky všechny myslitelné montážní polohy. Úhlové zástrčky, které naváděly do nesprávného směru, patří proto minulostí. Tímto jsou PSENmag a PSENcode uzpůsobeny pro mnoho aplikací, u nichž se klade důraz na malé rozměry nebo nenápadnou montáž.
Magnetické bezpečnostní spínače PSENmag se používají pro nasazení vždy tam, kde je vyžadována nejvyšší bezpečnost s ochranou při manipulaci, kde by měly spínače spínat v sérii a tam, kde je požadována dobrá diagnostika.

systemotronic_bezpecnost_1
Obr. 2: Bezpečnostní spínač PSENcode - kompaktní a bezpečný s ohledem na manipulace

PSENmag a PSENcode - dva bezpečnostní spínače s rozdílnými funkcemi ve stejném pouzdře. To má výhodu, že je možno pro každou aplikaci v rozsahu funkcí spínače zvolit , aniž by bylo nutno provádět změny v mechanické konstrukci, neboť tvar jejich konstrukce se nemění.
S bezpečnou řídicí technikou od firmy Pilz zabezpečují PSEN ochranu podle norem.

Bližší informace obdržíte na zastoupení firmy PILZ:
SYSTEMOTRONIC,s.r.o.
Hybešova 38,602 00 BRNO
Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript
TEL.: 538 707 102
Online-Info: www.pilz.com
Webcode: 0307

 
insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky