Domů ČEZ ESCO postavilo unikátní baterii pro Porsche, za 4 minuty zvládne dodat elektromobilu energii na 100 km

ČEZ ESCO postavilo unikátní baterii pro Porsche, za 4 minuty zvládne dodat elektromobilu energii na 100 km

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Pondělí, 10. květen 2021

esco porsche 4Zatímco elektrické modely Porsche ve světě překonávají jeden rychlostní rekord za druhým, připravují se na novou éru v individuální dopravě i dealerství této značky. Výjimku není ani pobočková síť skupiny Porsche Inter Auto v České republice, která vybuduje zázemí pro svou elektromobilní budoucnost s pomocí společnosti ČEZ ESCO. Kontrakt zahrnuje výstavbu a servis dobíjecí infrastruktury na všech pobočkách Porsche dealerské sítě Porsche Inter Auto CZ. Jako první přišlo na řadu dealerství Porsche na pražském Proseku, kde provoz Turbo nabíjecích stojanů jistí speciální bateriové úložiště o výkonu 320 kW.
Dva typizované Turbo nabíjecí stojany a jeden wallbox vyrostly na parkovišti dealerství značky Porsche na pražském Proseku. Aby stanice mohly v každou chvíli řidičům elektroaut značky Porsche garantovat dobíjení na svůj plný výkon a model Porsche Taycan za 4 minuty doplnil energii na 100 kilometrů jízdy, sekunduje jim speciální baterie Porsche Turbo Charger DC Box o výkonu 320 kW. Její instalaci a zprovoznění zajistila společnost ČEZ ESCO, která se rovněž postará o servis a údržbu. Bateriový box, který průběžně ukládá energii dodanou ze sítě, se sestává ze 40 bateriových modulů a celkově umí „na jeden zátah“ dodat stojanům 140 kWh elektřiny. Takový objem energie by pokryl spotřebu jedné české domácnosti na 15 dní.


„Značka Porsche celosvětově uplatňuje principy udržitelného rozvoje a zodpovědného přístupu k životnímu prostředí. Podpora a rozvoj elektromobility je jedním z logických kroků k dosahování těchto cílů. Do výstavby potřebné infrastruktury v našich dealerstvích Porsche v České republice investujeme v první fázi na pražském Proseku částku okolo 6 milionů korun. Prostřednictvím instalovaného systému na Proseku chceme ukázat, že při vhodné kombinaci stojanů s bateriovým systémem můžeme dobu nabíjení elektro aut významně zkrátit,“ uvedl Jan Sedláček, výkonný ředitel Porsche pro ČR.
„Považujeme za velké ocenění našich schopností, když pro tak náročného zákazníka jako Porsche můžeme připravit na klíč řešení jeho elektromobilní budoucnosti.esco porsche 1 V pokročilé fázi už jsou řešení šitá na míru dalším dealerstvím Porsche. Bavíme se přitom nejen o zázemí pro dobíjení elektro aut, ale o celkovém energetickém managementu nebo snižování energetické náročnosti objektů,“ říká Kamil Čermák, generální ředitel ČEZ ESCO.

Elektromobilita v kostce
-    V České republice je aktuálně registrováno více než 6000 elektromobilů. Jen loni přibylo rekordních 3306 vozů na elektrický pohon.
-    Skupina ČEZ provozuje nejrozsáhlejší síť veřejných dobíjecích stanic pro elektromobily v České republice, aktuálně čítá 300 stojanů.
-    Společnost ČEZ ESCO v oblasti elektromobility nabízí širokou paletu souvisejících služeb a produktů pro firmy, municipality a kraje.
-    Vlajkovou lodí akumulace v síti veřejných dobíjecích stanic ČEZ je Vestec u dálnice D0. Energii pro provoz tří 50 kW rychlodobíjecích stanic vyrábí střešní FVE o výkonu 21 kWp a ukládá ji do bateriového systému o energetické úložné kapacitě 275 kWh. Systém je jednorázově schopný dobít až 7 elektromobilů.
-    ČEZ podporuje rozvoj elektromobility i na globální úrovni: je podílníkem ve dvou vyspělých technologických platformách – Driivz (systém zajišťující provoz sítě dobíjecích stanic a zákaznických účtů) a Vulog (carsharing elektrických vozidel).

ČEZ, a. s.                                                           Porsche Inter Auto CZ    
Martin Schreier                                                  Petr Mošnička    
Tiskový mluvčí                                                   After Sales Manager    
Tel. 725 765 848                                               Tel. 257 107 381
Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript                                      Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

 

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky