Domů Expozice 28. ročníku veletrhu AMPER 2020 se rozproudí již za několik dní

Expozice 28. ročníku veletrhu AMPER 2020 se rozproudí již za několik dní

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Čtvrtek, 27. únor 2020

amper 1Letošní 28. mezinárodní veletrh elektrotechniky, energetiky, automatizace, komunikace, osvětlení a zabezpečení AMPER 2020 otevře své brány již v úterý 17. března na brněnském Výstavišti v halách F,P a V.
Čekají nás tedy čtyři dny svátku moderních technologií, pokroku a setkávání odborníků a obchodníků, na kterém se představí zhruba 600 vystavovatelů, převážně z Česka, ale i další zhruba dvacítky zemí.


Tématem, který rezonuje letošním veletrhem AMPER je bezpochyby ukázka technologií využívajících síť 5G, která bude na veletrhu, díky společnosti VODAFONE, spuštěna.
Kromě tradičně silného zastoupení vystavovatelů z oboru automatizace a digitalizace přiláká veletrh i energetiky a elektrotechniky. čtyřdenní fórum Energetiky bude věnováno převážně efektivnímu vytěžování obnovitelných zdrojů, energetické soběstačnosti, hospodařením s energiemi a optimalizací energetických nákladů. Tato témata ve světle již viditelné klimatické změny a v návaznosti na evropskou i českou legislativu, současné a plánované složení energetického mixu a závazkům a plánům na národní i mezinárodní úrovni, stále nabývají na naléhavosti. Můžeme se seznámit s výsledky výzkumu několika předních českých institucí (ÚJV Řež, Výzkumné a vývojové centrum obnovitelných zdrojů a elektromobility a j) a výsledky práce asociací (ČEFAS, ČSZE, …)amper 4. Některé tradiční energetické společnosti uchopily tyto příležitosti a z dodavatelů se proměňují v energetické partnery. Zde odkazujeme třeba na přednášku Jana Zápotočného z e.ONu.
Energetická soběstačnost s sebou nepřináší jen teorii a přednášky, mnozí vystavovatelé představují použitelná a ekonomicky efektivní řešení. Například společnost HYDROSERVIS-UNION, která bude prezentovat i světově unikátní patenty zlepšující účinnost solárních panelů a propojení fotovoltaiky s tepelným managementem budov. Ostatně – některé světové objevy, například možnost získávání vody ze vzdušné vlhkosti při čerpání sluneční energie jsou založeny právě na českých patentech.
Odborný a odborně popularizační doprovodný program veletrhu zahrnuje opět více než 170 hodin čistého času, obsadí přednáškové kapacity v halách P, A a v kongresovém centru a stage na ploše každé výstavní haly.
Protože na veletrhu AMPER mají tradičně silné zázemí vystavovatelé z oblasti osvětlovací techniky, uspořádal organizátor veletrhu letos premiérový ročník odborné konference OSVĚTLOVÁNÍ 2020, který se bude zabývat vlivem světla na člověka v budovách a interiéru i ve venkovním prostředí.

17. března odborná komise složená z 13 předních odborníků, profesorů českých a slovenských univerzit udělí prestižní ocenění: Zlatý AMPER 2020. O ten se letos utká 25 společností – od malých, rodinných českých firem s geniálními nápady a inovátorským nadšením, přes mladé mozky využívajících tvořivou atmosféru našich technických univerzit až po veliké a úspěšné společnosti čerpající ze zkušeností širokého spektra svých odborníků po celém světě.
amper 3Zájemce o čistou mobilitu jistě nadchne další ročník výstavy AMPER eMOTION, který nabízí návštěvníkům celou řadu lákadel. K vidění budou již tradičně novinky mezi elektromobily různých velikostí od čtyřkolek přes klasické osobní vozy až po multifunkční kolový nakladač. Vystavovat bude několik firem provozujících dobíjecí stanice. Společnost Unicorn Solutions představí komplexní software řešení pro elektromobilitu, které zahrnuje potřeby provozovatelů dobíjecí infrastruktury a řidičů elektrických automobilů. Pokrývá klíčové procesy související s poskytováním služby komerčního i soukromého nabíjení.
Magnetem pro oči bude bezpochyby nejluxusnější malé plavidlo, které můžete v České republice spatřit. Jedná se o elektrickou loď KeelCraft vyrobenou z prémiového mahagonu ve vysokém lesku. S maximální rychlostí 24kn (45km/h) a dojezdem až 100km.
Neváhejte a přijďte na AMPER. Budou tam všichni, kdo v energetice, elektrotechnice, automatizaci, osvětlování a obecně v chytrém průmyslu určují další směřování. Těšíme se na Vás v Brně
Terinvest spol. s r.o.,
organizátor 28. mezinárodní veletrhu elektrotechniky, energetiky, automatizace, komunikace, osvětlení a zabezpečení AMPER 2020

 

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky