Domů Elitní síť FENIX bude i na Slovensku

Elitní síť FENIX bude i na Slovensku

Hodnocení uživatelů: / 1
NejhoršíNejlepší 
Středa, 20. květen 2015

network-698598Známé pražské datacentrum Coolhousing se nedávno stalo členem významného slovenského internetového uzlu NIX.SK. Správce národního peeringového uzlu NIX.CZ totiž v dubnu převzal správu menšího ze dvou slovenských uzlů Sitelix, který rebrandoval na NIX.SK. Členem tohoto obnoveného uzlu je Coolhousing, které do Sitelixu vstoupilo již v minulém roce.

NIX.CZ však na Slovensko neexpandoval jen se svou značkou, ale také s tradičně vysokou úrovní služeb. Datacentrum Coolhousing je členem NIX.CZ bezmála 10 let, v lednu 2015 se stal také členem elitní důvěryhodné sítě FENIX. „Díky dosavadním dobrým zkušenostem a spokojenosti s partnerstvím s NIX.CZ jsme po změně provozovatele Sitelixu neváhali a členem tohoto peeringového uzlu jsme zůstali,“ řekl Jiří Dvořák, specialista prodeje společnosti Coolhousing.

První významnou změnou ve staronovém NIX.SK bylo spuštění služby Route Server, plánováno je také i zavedení iniciativy FENIX. FENIX je již existující virtuální bezpečná síť propojující uvnitř peeringového uzlu NIX.CZ vybrané důvěryhodné operátory. Za všechny jmenujme např. Active24, Dial Telecom nebo nejnovějšího člena, datacentrum Coolhousing. Jejím účelem je zachovat pro uživatele dostupnost alespoň části internetových služeb například v případě rozsáhlých DDoS útoků na klíčovou infrastrukturu peeringových uzlů či jednotlivých sítí.

Díky přímým spojům do slovenských peeringových uzlů NIX.SK a SIX nyní může pražský Coolhousing nabízet konektivitu z propojených sítí stejně jako konektivitu tuzemskou. To znamená plnou rychlostí daného smluvního paušálu, samozřejmě bez omezení množství přenesených dat a především s latencemi velmi podobnými tuzemským. Ideální řešení tedy pro firmy se zákazníky na Slovensku či správce, kteří potřebují propojit mezi zeměmi svá řešení.

 

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky