Domů Těžba kryptoměn - fenomén současnosti i výdělečná aktivita

Těžba kryptoměn - fenomén současnosti i výdělečná aktivita

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 2
NejhoršíNejlepší 
Čtvrtek, 16. leden 2014

Kryptoměny, spekulace a obchovirtualcoinminerování s nimi jsou fenoménem současnosti. Díky dostatečně výkoným těžebním serverům, které do své nabídky zařadilo datacentrum Coolhousing si může bez větší vstupní investice tuto těžbu vyzkoušet takřka každý.

Jak si představit kryptoměnu

Kryptoměnou rozumíme virtuální internetovou měnu, která je unikátní (otázka je, zda se jedná o výhodu či nevýhodu) plnou decentralizací – žádný centrální systém nemá možnost o celé soustavě rozhodovat, zasahovat do ní nebo s ní manipulovat. Snad kromě spekulantů. Měna je nezávislá na bankovním systému. Celková suma peněz je předem známá a neměnná, je tak eliminováno riziko inflace. Uvolňování kryptoměn do oběhu je definováno pouze matematickými zákony a platby v síti probíhají s minimálními nebo žádnými náklady.

Těžba kryptoměn a s ní spojený výdělek

Těžba probíhá na základě poskytnutí operačního výkonu počítače pro provoz oběhu virtuálních peněz. Uživatel nechá svůj počítač ověřovat autenticitu probíhajících peněžních transakcí, za což od systému obdrží drobnou odměnu. Na vyšší částky pak u některých kryptoměn lze dosáhnout při neustále probíhajících emisích nových peněz, které jsou do oběhu vypouštěny připsáním na účet právě uživatelům provádějícím ověřování transakcí – těžařům. Za poskytnutí výpočetního výkonu tak lze shromáždit zajímavé částky a například s nimi následně spekulovat na budoucí růst kurzu dané měny nebo je v při výhodné výši kurzu prodat za "reálné" peníze jiným zájemcům - kteří se v šoučasnosti vždycky najdou.

Pro méně náročnou těžbu výhodnější LiteCoin

Nejznámější a nejrozšířenější kryptoměnou je bezesporu Bitcoin (jeho boom udělal z mnoha těžařů a spekulantů milionáře), jeho potenciál je však již z části „vyčerpaný“, jelikož se podařilo pomocí speciálních čipů (ASIC) optimalizovat jeho hashovací algoritmus. Pro těžení poskytují tyto čipy několikanásobně vyšší výkon než nejmodernější grafické karty, a proto jejich nárůst v síti zvýšil náročnost těžby a takřka vyřadil efektivní těžení s pomocí grafických karet. Bez těchto čipů jsou tak běžní uživatelé v zásadě „vyřazení ze hry“. Čipy ASIC pro těžení Bitcoinů je možné koupit, ale jejich množství je značně omezené a dodání může trvat až půl roku. ASIC čipy v zásadě zamezily efektivní těžbě Bitcoinu pomocí standardních grafických čipů.

Druhá nejrozšířenější kryptoměna – Litecoin však disponuje odolnějším hashovacím algoritmem scrypt, který je vůči těmto specializovaným čipům odolnější. Proto se větší perspektiva předpokládá právě u ní. Existují i další kryptoměny jako je Namecoin, PPCoin, ale jsou teprve v počátcích a jejich hodnota je zatím příliš nízká (v čemž také může být budoucí potenciál).

K efektivní těžbě je třeba speciální sestavu

Těžba kryptoměn je výpočetně tak náročná záležitost, že dávno přerostla možnosti dnešních procesorů (které by dříve k samotné těžbě bohatě stačily). Samozřejmě můžete počítat volným výkonem vašeho domácího desktopu. Nízký výkon domácího desktopu tak zbohatnutí nezajistí – nezvládne ověřit dostatečně vysoké množství transakcí.

Jedním z nástrojů efektivnější těžby je využití mnohem vyššího výkonu procesoru grafické karty (vhodnější jsou AMD než nVidia). Relevantní výdělek však zajistí až použití stroje osazeného několika grafickými kartami. Vhodným způsobem pořízení takového počítače je jeho pronájem, který vám umožní začít těžit okamžitě bez větších vstupních investic.

VirtualCoin miner od Coolhousingu pro těžbu s minimálními vstupními náklady

Společnost Coolhousing zařadila do nabídky dedikovaných serverů specializovanou sestavu VirtualCoin miner, tedy server navržený speciálně pro těžbu kryptoměn – Litecoin či Terracoinu. Pořízením tohoto dedikovaného serveru minimalizuje uživatel vstupní náklady na nákup dostatečně výkonnou sestavu. Vyhnete se investicím do pořízení dostatečně výkonných grafických karet a spolehlivého zdroje. Díky umístění serveru v datovém centru je uživatel oproštěn od problémů s hlukem a chlazením i s vysokou cenou elektřiny, na které by jinak narazili při provozu v domácích podmínkách. Cena elektřiny je v současnosti v ČR na takové úrovni, že vysoké výdělky při těžbě v podmínkách běžné domácnosti takřka neumožňuje. Provoz dedikovaného serveru VirtualCoin miner v datovém centru Coolhousingu vyjde vždy levněji, než kdyby byl identický stroj provozován doma.

Za zmínku stojí také možnosti přizpůsobení. Pokud uživateli není spokojen se stávající sestavou, požaduje například vyšší výkon, není problém sestavit dedikovaný server na míru. Po uplynutí 24 měsíců si navíc sestavu můžete za 59,- Kč odkoupit, využít ji jinak nebo třeba odprodat.

Pakliže půjde LiteCoin podobnou cestou jako v nedávné minulosti Bitcoin, bude jej možné v blízké budoucnosti velmi výhodně zpeněžit. Navíc po vstupu na burzu hodnota Bitcoinu neuvěřitelně vzrostla a mnoha uživatelům se podařilo získat nemalé peníze. Speciální dedikovaný server VirtualCoin Miner si můžete pronajmout už od 6 968,- Kč měsíčně.

Více informací na http://www.coolhousing.net/tezba-virtualnich-penez-fenomen-dnesni-doby.html

 

Komentáře a dotazy 

 
#1 Barak 2014-01-27 18:52 To uz je ETM na tom tak spatne, ze se musi uchylovat k takovym podvodnym praktikam ako reklama kryptomen. Citovat
 

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky