Domů

Zařízení pro udržení teploty rozváděče

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Napsal uživatel Radek Horák, AXIMA, spol. s r.o.   
Úterý, 26. květen 2009
teplota_axima_titlJedním  z nejčastějších zdrojů poruch v průmyslových rozváděčích je nesprávná teplota uvnitř skříně.  Touto problematikou se naše společnost AXIMA zabývá již řadu let a pro výpočet a navržení konkrétního řešení máme vyčleněný tým techniků. V tomto směru přistupujeme k zákazníkovi ne jako standardní velkoobchod ale jako firma, která přesně vytipuje, nacení, dodá řešení šité zákazníkovi na míru jeho potřeby a popřípadě i dohodne montáž. Na českém trhu zastupujeme jako výhradní dovozce Evropské výrobce klimatizačních jednotek, ventilátorů, topení do rozváděčů a spínacích prvků:

MKS – výrobce klimatizačních jednotek:

S trendem využívání stále výkonnějších komponentů v neustále se zmenšujícím prostoru nastává v rozváděčích často vysoká teplota a proto přichází požadavek na uchlazení tohoto prostoru. Chladicí jednotky od firmy MKS jsou určeny pro chlazení rozváděčových skříní pro nejrůznější aplikace v průmyslovém prostředí. Zařízení  zajišťují udržování stabilních a rovnoměrných teplotních podmínek na zvolené úrovni v celém prostoru rozváděčové skříně. Dva mechanicky oddělené okruhy vzduchu zamezují vnikání  nečistot z okolí skříně. Zabezpečují tak spolehlivou funkci a dlouhou životnost všech moderních elektronických a řídicích systémů, při různých vnějších podmínkách a množství odváděného tepla vyzářeného komponenty uvnitř skříně. V případě abnormálně prašného  prostředí je možné použít přídavnou mřížku s filtrem, který se po zanesení nečistotami vymění. Díky malým instalačním a montážním nákladům a nízké spotřebě energie jsou jednotky MKS mimořádně hospodárné.
teplota_axima_1

Fandis - výrobce ventilátorů

Pro udržení teploty a odvedení přebytečného tepla z rozváděče se používají ventilátory a mřížky osazené ve stěně rozváděče, které mají krytí IP54. Jedním z předních Světových výrobců těchto prvků je společnost Fandis, kterou na českém trhu zastupujeme.  V současnosti jsou k dispozici dvě série ventilátorů  FPF a GF:  Série FPF je charakteristická nízkým vnějším profilem, rychlou montáží, integrovaným litým těsněním a odpovídající úrovní krytí proti vodě a prachu. Nabídku tvoří pět formátů velikosti s možností libovolného barevného provedení, přičemž RAL7032 a RAL7035 jsou standardem. Nová řada GF je určená k doplnění stávající řady FPF. Rozměrově je dimenzovaná na tři velikosti z hlediska otvoru a vyrábí se v odstínu RAL7035. Jednou největších předností GF je jednoznačně nejširší upínací rozsah do šířky stěny rozváděče- až 8 mm, což je dosaženo patentovaným systémem osmi upínacích příchytek, které jsou volně uchycené na šroubovici.Fandis rovněž vyrábí spínací termostaty a hygrostat  pro tyto ventilátory.
teplota_axima_2

DBK - výrobce rozváděčového topení

Ne vždy je zapotřebí v rozváděčích odvádět přebytečné teplo, ale docela častým požadavkem je dosažení vyšší teploty zvláště v zimním období.  Německá  firma DBK je specialistou na elektrické vytápění s tradicí od roku 1946 a prostřednictvím společnosti AXIMA dodává rozváděčové topení.  DBK mimo jiné vyrábí topení s nejmodernějším   způsobem ohřevu PTC technologií. Jsou k dispozici nejjednodušší typy s hliníkovým chladičem s žebry až po složitější typy s ventilátorkem který zaručuje účinnější odvod tepla z povrchu tělesa a cirkulaci v prostoru rozváděče.  Jsou k dostání také termostaty pro regulaci těchto topení.
teplota_axima_3

AXIMA, spol. s r.o.
Vídeňská 125, 619 00 Brno
tel.: 547 424 025
fax: 547 424 023
e-mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript
www.axima.cz

 
insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky