Domů

Jednoduše THALASSA

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Napsal uživatel Ing. Jarmila Válková, Schneide Electric CZ,s.r.o   
Neděle, 19. říjen 2008

thalassa_titlRozváděčové skříně Sarel jsou technologické rozvodnice a rozváděče určené především do oblasti průmyslu a infrastruktury. Výrobním materiálem je jak oceloplech a nerez, tak i polyester. Právě polyesterové rozvodnice vynikají výbornými mechanickými vlastnostmi. Tento materiál zajišťuje mimořádnou odolnost vůči klimatickým podmínkám a agresivnímu prostředí.

Thalassa – uvolněte cestu, královny přicházejí

Krabice Thalassa mají 30 rozměrových variant z materiálu ABS a 19 z polykarbonátu. Pro všechny typy lze vybrat krabici s plným nebo průhledným (kouřové zabarvení) víkem, s nízkým nebo vysokým víkem v rozměrech hloubky víka 10, 20, 40 a 60 mm. Celkem celá řada obsahuje 120 referencí. Plastová krabice Thalassa plně nahrazují starší nabídku průmyslových skříněk Pilote.

ABS krabice mají mechanickou odolnost IK 07 (2 J) dle normy EN50102. Podle IEC 60695-2-11 byla provedena zkouška žhavou smyčkou na 650°C. Provozní teplota ABS krabic je -25°C až + 60°C, u krabic z polykarbonátu až +80°C. Polykarbonát (PC) je určen do náročnějšího prostředí (vyšší teploty, UV záření) a proto tyto krabice mají mechanickou odolnost o stupeň vyšší, tedy IK 08 (5 J), a zkoušku žhavou smyčkou na 750°C. Řady v provedení ABS a PC jsou v souladu s normou EN 62208 a doplňuje je ještě další varianta z polykarbonátu certifikovaná UL.

Krabice mohou být vybaveny různým příslušenstvím jako jsou montážní panely, svorkovnice, distanční sloupky, osazeny tlačítky, nebo se prodávají prázdné. Víko se uzavírá samořeznými šrouby zajišťující krytí IP 66. Od rozměrů 125 x 80 mm mohou být standardní šrouby nahrazeny šrouby s různou tvarovou hlavou (čtverec, trojúhelník, double bar).

Kromě nabídky v katalogu dodáváme i plastové rozvodnice dle požadavků zákazníka. Krabice vyrobené na míru jednodušeji a přesně zapadnou do daných výrobních procesů. Zakázkově lze upravit rozměry, barvu, otvory, příp. opatřit krabici či víko různými nápisy. Novinkou je i balení na přání – do kartonů nebo krabic. Výrobky lze balit samostatně nebo zvlášť víka a zvlášť těla krabic. Zakázková výroba se dá jednoduše specifikovat pomocí konfigurátoru, buď v papírové nebo elektronické formě, nebo přímo rozměrovým výkresem.

Thalassa jako monoblok

V monoblokovém provedení lze objednat 26 typů rozvodnice v rozměrech od 310 x 215 x 160 mm až do 1055 x 850 x 350 mm. Tento typ Thalassy se lisuje za tepla a má hladkou povrchovou úpravu. Pro lepší ochranu před stříkající vodou je spodní a horní integrovaná stříška vytvořena jako výlisek. Mezi hlavní výhody patří vysoká odolnost vůči teplotám od – 50°C až do +130°C. U monoblokových typů lze montovat DIN lišty přímo na zadní stěnu rozvodnice. Tady jsou profilované výstupky, do kterých se zasouvají plastové kameny s DIN lištou.

thalassa_1
Obr.1 Thalassa – zákaznická úprava

Na dveřích má tzv. lité těsnění, což je na vzduchu expandovaný polyuretan. Zámky a jejich otvory se samozřejmě nachází mimo utěsněný prostor. Další nemalou výhodou je, že monobloková Thalassa má velkou část příslušenství společnou s oceloplechovým rozváděčem Spacial 3D. Stejně jako pro Spacial 3D je i pro Thalassu charakteristickou barvou šedá RAL 7032.

Polyesterové skříně Thalassa

V tomto provedení nabízíme 40 rozměrů a čtyři typy skříní:

  • uzavřená skříň – stupeň krytí IP 65
  • samoventilační skříň se střechou – stupeň krytí IP 54
  • skříň s otevřeným dnem – stupeň krytí IP 54
  • samoventilační skříň s otevřenou střechou i dnem - stupeň krytí IP 44

U všech skříní se dají nakombinovat tři druhy dveří: hladké, průhledné nebo dveře s antiplakátovací úpravou, která zabezpečuje ochranu proti nežádoucímu vylepování letáků. Konstrukce skříně umožňuje montáž na různé typy podkladů, jako např. sokly, pilíře, přímou montáž na podložku apod. Výborná průchodnost kabelů pilířem je zajištěna jeho prostorovou stavbou.

thalassa_2
Obr.2 Polyesterové skříně Thalassa

Snadno demontovatelné dveře lze velmi snadno obrábět a upravovat pro montáž ovladačů či signalizace. Přístup do skříně je díky konstrukci umožněn jen autorizovaným osobám. Tvarové řešení zámku zajišťuje ochranu proti násilnému vniknutí. Kovové úchyty na dveřích je fixují po uzavření a brání tak vypáčení dveří.

thalassa_3
Obr.3 Thalassa s pilířem

Systém rozváděčových skříní Sarel je distribuován přes partnerské velkoobchody společnosti Schneider Electric a to z důvodu jednodušší a rychlejší dostupnosti v každém regionu. Pro snazší specifikaci rozváděče nabízí Schneider Electric také podpůrné softwarové pomůcky, programy CAD design pro kreslení a specifikaci rozvodnic a rozváděčů. Pro návrh klimatizace lze využít program Clima.

Další informace mohou zájemci získat na:
Schneider Electric CZ, s. r. o.

Zákaznické centrum
tel.: 382 766 333
e-mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript  
www.schneider-electric.cz

 
insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky