Domů

Spacial 3D – do nového roku v novém kabátě!

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Napsal uživatel Ing. Jarmila Válková, Schneider Electric CZ, s. r. o.   
Neděle, 28. září 2008

spacial_titlNejrozšířenější rozvodnice na trhu je Spacial 3D. Konstrukčně jde o uzavřenou svařovanou skříň. Přední profil má tvar okapového žlabu a je z dvojnásobné tloušťky plechu, což zajišťuje vysokou tuhost rámu a těsnost dveří. Spacial 3D standardně dodáváme ve 41 rozměrových variantách v provedení s plnými dveřmi, 41 typů s plnými dveřmi a montážním panelem – pod jedním objednacím číslem a 38 rozměrů s průhlednými dveřmi.

Prosklené dveře jsou vždy osazeny 4 mm silným bezpeč-nostním sklem. Rozměrově se pohybujeme od 300 x 200 x 150 mm až do 1200 x 1000 x 300 mm, kde se plynule navazuje na řadu Spacial 18500 monoblok. Samostatně stojící skříně Spacial 18500 mají nejmenší výšku 1000 mm.

Stupeň krytí pro rozvodnici Spacial 3D s jednoduchými dveřmi je IP 66, což znamená pracho-těsnost a ochranu proti intenzivně tryskající vodě. Pro dvojité dveře je stupeň IP 55, tedy ochrana před prachem a chráněno proti tryskající vodě. Dokonalou těsnost zajišťuje „lité“ těsnění na dveřích, což je na vzduchu expandovaný polyuretan bez paměťového efektu.

spacial_1
Obr.1: Spacial 3D provedení v nerezu

Jedeme dvoubarevně!

Povrchovou úpravou Spacialu 3D je polyesterová barva, která se nanáší práškovou technolo-gií a je odolná proti UV záření. Práškové nanášení laku probíhá elektrostaticky, což garantuje vysokou mechanickou odolnost, ochranu proti korozi, proti chemikáliím a změnám teploty. V základní nabídce se od letošního roku budou vyskytovat obě nejpoužívanější barvy, a to jak šedá odstínu RAL 7032, tak nově i světle šedá RAL 7035.

Jednoduchá konstrukce

Pro zajištění kontinuity kostry jsou na dveřích i trupu skříně navařeny zemnicí šrouby. V rozích rozvodnice jsou pak umístěny šrouby M8 sloužící k upevnění montážního panelu. Nástěnná montáž se provádí přímo přes otvory na dně skříně nebo pomocí závěsných ok.

Snadno vyměnitelné dveře umožňují pravo/levou montáž s úhlem otevření 120°. Tyto závěsy se mohou nahradit závěsy pro otevření dveří 180°. Od výšky 600 mm jsou rozváděče osazeny tříbo-dovým zámkem s táhly s jedním ovládacím bodem.

Rozvodnice se standardně dodává s tvarovým zámkem double bar 3 mm (motýlek). Součástí dodávky je i klička, kterou je možné využívat jako provozní klíč nebo pevnou součást dveří. Základní zámek double bar lze vyměnit za jakýkoliv jiný typ tvarové nebo zámkové vložky.

spacial_2
Obr.2: Standardní zámek Double Bar

V dalším provedení se používají rozvodnice zásuvkové, modulární, svorkovnicové, EMC a rozváděče pro 19‘‘ elektroniku. Pro aplikaci v prostředí s nebezpečím výskytu hořlavých a výbušných prachů má Sarel v sortimentu skříně Spacial 3D.Atex, a to včetně širokého výběru příslušenství. V chemickém, petrochemickém či potravinářském průmyslu doporučujeme využívat variantu v nerez provedení, jelikož se tyto skříně vyznačují mimořádnou odolností vůči agresivnímu prostředí.

Jedeme jakkoliv!

Kromě standardní katalogové nabídky je možné vyrobit rozvodnice podle přání zákazníka. Sarel používá novou technologii, umožňující jakoukoliv změnu rozměrů v reálném čase. Možné je tedy změnit rozměry, použít jinou barvu (všechny odstíny RAL), namontovat příslušenství, zhotovit otvory pro přístroje či změnit úplně povrchovou úpravu (zinkování, holý plech, jiné pokovení atd.). Laserová technologie vyřezávání otvorů nabízí mimo vysoké přesnosti i velmi rychlou změnu parametrů. Větší rozsah úprav se provádí dle technické dokumentace přímo od zákazníka. Nově organizovaná logistika a výše uvedené technologie výrazně zkrátily dodací lhůtu zakázkové výroby.

spacial_3
Obr.3

Systém rozváděčových skříní Sarel je distribuován přes partnerské velkoobchody společnosti Schneider Electric a to z důvodu jednodušší a rychlejší dostupnosti v každém regionu. Pro snazší specifikaci rozváděče nabízí Schneider Electric také podpůrné softwarové pomůcky, programy CAD design pro kreslení a specifikaci rozvodnic a rozváděčů. Pro návrh klimatizace lze využít program Clima.

Další informace mohou zájemci získat na adrese:
Schneider Electric CZ, s. r. o.
Thámova 13
186 00 Praha 8
tel.: 382 766 333
e-mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript  
www.schneider-electric.cz

 
insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky