Domů

Laserové měřící senzory napomáhají zlepšit spolehlivost a flexibilitu

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Napsal uživatel redakce Etm   
Úterý, 19. srpen 2008
allen_bradley_45bpd_titlTři nové laserové měřicí senzory – nekontaktní řešení pro ověřování a korekci chyb, kontrolu, polohování a měření. Nové fotoelektrické senzory Allen-Bradley 45BPD a 45BRD jsou určeny pro průmyslové aplikace, vyžadující bezdotykovou kontrolu, polohování a měření. Tyto senzory jsou uloženy v robustním pouzdře se stupněm krytí IP67.
Nevyžadují žádné externí řídicí zařízení a využívají laserové světlo druhé třídy, které má viditelný červený laserový bod pro usnadnění nastavení pozice laseru.

Oba jsou vhodné pro širokou škálu nekontaktních měřicích úkonů, které vyžadují rozsahy snímání až do 300 mm – typické aplikace jsou distanční měření, profilování, měření tloušťky, ověřování a korekce chyb, kontrola, ověřování polohy materiálu, hloubky otvorů, deformací a polohování čístí.

Model 45BRD lze jednoduše nastavit namontováním senzoru tak, aby cílová poloha byla v provozním rozsahu. Stejnosměrný výstup 0 – 10 V je odstupňován lineárně po celém rozsahu senzoru 45 – 85 mm a nejsou k dispozici žádná uživatelská nastavení – jde o nejjednodušší aplikaci laserového měřicího řešení.

allen_bradley_45bpd

45BPD je mnohem sofistikovanější model. Lze jej jednoduše nastavit namontováním senzoru tak, aby cílová poloha byla v provozním rozsahu (30 – 100 mm nebo 80 – 300 mm) a nastavením („naučením“) příslušných bodů pomocí tlačítek Teach-In v horní části senzoru. Pro dosažení optimální flexibility nabízí 45BPD jak diskrétní výstup PNP, tak i analogový výstup 4 – 20 mA, který je automaticky nastaven mezi oba naučené body. 45BPD obsahuje rovněž blokování, aby se zabránilo manipulaci s nastavenými body, funkci pro vypnutí laseru během provozu a režim průměrování za účelem vyrovnání fluktuací při detekci hrubých povrchů.

Třetí v nové sérii je řada fotoelektrických senzorů 45CPD, která je ideální pro průmyslové aplikace, jež vyžadují snímat dlouhý rozsah – až do 6 m – malým bodem paprsku a nekontaktním měřením Tyto senzory jsou uloženy v robustním pouzdře se stupněm krytí IP67 a nevyžadují žádné externí řídicí zařízení, které by znamenalo zvýšení nákladů a potřebu dodatečného montážního prostoru. Laserový měřicí senzor 45CPD používá pro jednoduché nastavení polohy během nastavení senzoru laserové světlo druhé třídy, ale v normálním operačním režimu přepíná do IR laserového světla první třídy, bezpečného pro oči.

Použití tlačítek Teach-In na horní straně senzoru lze naprogramovat pro několik operačních režimů v závislosti na aplikaci, například poloha předmětu (analogový výstup), detekce předmětu (jednoduchý nebo duální diskrétní výstup) a potlačení pozadí. Nastavení je rychlé a snadné a dosáhne se montáží senzoru tak, aby se cílová poloha nacházela v rozsahu snímání, a tím, že se příslušné body nastaví pomocí tlačítek Teach-In. Pro dosažení optimální aplikační flexibility lze senzor 45CPD nastavit pomocí jednoho nebo dvou diskrétních výstupů PNP a analogového výstupu 4 – 20 mA, který si automaticky nastaví rozsah mezi naučené krajní body.

Laserový měřicí senzor 45CPD je výborným řešením pro různé druhy nekontaktních měřících aplikací s dlouhým dosahem jako například: ověřování a korekce chyb, kontrola, měření vzdálenosti, ověřování polohy materiálu, úroveň stohů, měření tloušťky, průměr oblouku, navíjení/odvíjení textilií, velká montážní vzdálenost (limitovaný prostor nebo prostor s vysokou teplotou), monitorování úrovně a měření šířky boxu.

Zdroj: www.rockwellautomation.com

 
insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky